RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Toeristen willen DOMunder niet kwijt

1/2
UTRECHT -

De gemeente Utrecht moet actie ondernemen om DOMunder uit de financiŽle problemen te halen. Dat vinden althans toeristen als hen gevraagd wordt naar hun mening over het museum.

"Wat jullie hebben, waar je overheen loopt, is onbetaalbaar", zegt een Engelssprekende man op het Domplein. "Ik vind het heel belangrijk voor de stad Utrecht dat je musea die iets vertellen in stand houdt", zegt iemand anders.

Een Spaanstalige mevrouw is het daarmee eens: "Het is erg belangrijk de cultuur van een stad te kennen. En cultuur leer je meestal kennen via musea."

DOMunder heeft op korte termijn 1,6 miljoen euro nodig om te overleven. De bouw van het ondergrondse museum, dat in 2014 werd geopend, kostte veel meer dan was voorzien, werd woensdag bekend.


DOORBOUWEN

Het geldtekort was al duidelijk tijdens het bouwen, maar toch ging alles gewoond door. "Omdat stoppen nog meer kosten met zich mee zou kunnen brengen", zegt museumdirecteur Bas Pickkers. "Dan zouden een heleboel Europese subsidies terugbetaald moeten worden."

De gemeente wist al een jaar van de geldproblemen, maar woensdag pas is het nieuws naar buiten gekomen. Ook zijn de tekorten van de voorganger van DOMunder, Schatkamer Domplein, nog niet opgelost. De gemeente en het museum zijn momenteel in gesprek over een eventueel reddingsplan.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -