Soestse moet afstand doen van poppenverzameling

SOEST - Anna van Es uit Soest moet afstand doen van een groot deel van haar poppencollectie. De afgelopen jaren verzamelde ze er 240, maar omdat ze noodgedwongen kleiner gaat worden, is er voor de meeste poppen geen ruimte meer.
De man van Anna kampt met gezondheidsklachten, waardoor het stel naar een kleiner appartement verhuist. Daar is geen plek meer voor alle poppen en dus moet ze nu afscheid nemen van 200 poppen. Ze worden verkocht bij de Boedelmakelaar in Baarn. Daar wordt de inboedel verkocht van iemand die overleden of verhuisd is.
Het afstand doen van de poppen was geen gemakkelijke opgave voor de poppenverzamelaarster. "Ik heb iedere pop hier huilend naartoe gebracht. Ik zeg ze nog net geen welterusten, maar het is net alsof ik afstand moet doen van mijn kinderen."

COLLECTOR'S ITEMS

De collectie behoort volgens kenners tot de top in Nederland. Er zitten collector's items tussen met een waarde van meer dan 3000 euro. De poppen zijn dan ook niet bedoeld om mee te spelen, maar om neer te zetten.
De kleinkinderen van Anna vinden de ogen van de poppen een beetje eng. "Het klopt dat de ogen je aan staren. Ze kijken recht door je ziel en dat maakt ze juist heel speciaal", vertelt Anna.
Iedere donderdag is ze aanwezig in de verkoophal om uitleg te geven over haar collectie. Op dit moment zijn er vijftien poppen verkocht.

"Alsof ik afstand moet doen van mijn kinderen"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.