RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Politieke crisis dreigt in Rhenen om zondagsopenstelling

RHENEN - De SGP in Rhenen is helemaal niet blij met het voorstel van de VVD om winkels altijd op zondag open te laten gaan. "Geschokt en verdrietig", zo omschrijft fractievoorzitter Gert van Laar zijn gevoelens.

"Het is een zegen om te mogen beschikken over ťťn dag rust en je te kunnen bezinnen op datgene wat echt goed is voor de mens", schrijft hij in een persbericht.


CRISIS

De SGP spreekt dreigende taal en hint zelfs naar een politieke crisis. "Wij vinden het compleet verbijsterend dat een coalitiepartij komt met een voorstel dat lijnrecht ingaat tegen een van de meest principiŽle standpunten van de SGP."

"Dit is een regelrechte schoffering van een constructieve oppositiepartij", vult Van Laar aan. De coalitiepartijen PCR, VVD, ChristenUnie en Rhenens Belang verloren onlangs hun meerderheid in de gemeenteraad en zijn dus afhankelijk van steun van oppositiepartijen.


TWAALF ZONDAGEN

Momenteel mogen winkels in Rhenen twaalf zondagen per jaar open. Als de winkels dicht blijven gaan veel inwoners van Rhenen shoppen in Wageningen of Amerongen, zegt de VVD.

19 mei is een debatavond over het onderwerp, georganiseerd door de VVD. Een maand later discussieert de gemeenteraad over het onderwerp.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -