Wethouder komt met reddingsplan voor DOMunder

UTRECHT - DomUnder moet op zoek naar extern geld, de gemeente Utrecht staat deels garant voor een nieuwe lening en er moeten schulden worden kwijtgescholden.
Op die manieren hoopt de gemeente dat het historische museum onder het Domplein weer gezond wordt. Dat schrijft wethouder Geldof in een brief aan de gemeenteraad.
Deze week werd bekend dat DOMunder een tekort heeft van 1,6 miljoen euro. Vier jaar geleden vroeg het museum al extra geld. Het ging toen om een lening van 1,8 miljoen van het Restauratiefonds waar de gemeente voor de helft garant staat.
Dat was volgens Geldof geen teken aan de wand dat het zo fout zou gaan. "De kostenoverschrijdingen die daarna kwamen, daar konden we vier jaar geleden nog niet op vooruit lopen."

WATER BIJ DE WIJN

Geldof hoopt dat de geldproblemen worden opgelost als alle partijen een duit in het zakje doen. "Dat houdt dus ook in dat schuldeisers een deel van de schuld kwijtschelden en dat een extra lening nodig zal zijn van het Restauratiefonds."
DOMunder failliet laten gaan, is volgens de wethouder geen goed idee. "Dan heb je niet alleen financiële gevolgen voor de gemeente, maar ook een rijksmonument dat in stand gehouden moet worden. We zoeken naar een oplossing waarbij de stichting kan doorgaan."

Wethouder Geldof: in 2012 konden we nog niet weten dat het tekort zo groot zou worden
De VVD wijst met de beschuldigende vinger naar de directie van DOMunder

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.