RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Geen asielzoekers in marinierskazerne Doorn

DOORN -

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers wil geen gebruikmaken van de marinierskazerne in Doorn. Dat heeft het COA laten weten na een onderzoek naar de mogelijkheden voor opvang in de kazerne.

De Van Braam Houckgeestkazerne komt op zijn vroegst in 2021 beschikbaar voor een nieuwe functie. Die lange termijn brengt volgens het COA "te veel onzekerheid met zich mee". Rijk, provincie en gemeente gaan zich nu buigen over een mogelijke nieuwe bestemming voor de kazerne.

Het COA bekijkt standaard of vrijkomend Rijksvastgoed geschikt is voor de opvang van asielzoekers en die procedure is in Doorn nu afgerond. In juli vorig jaar werd besloten dat de Van Braam Houckgeestkazerne een nieuwe bestemming krijgt. De legeronderdelen die er zijn gevestigd, verhuizen naar Vlissingen.

De komende jaren zal de kazerne in Doorn nog bemand worden door de mariniers. Volgens de planning start het vertrek in 2019. De bouw van de nieuwe kazerne in Vlissingen moet nog beginnen.

De gemeente Utrechtse Heuvelrug was sowieso geen voorstander van de komst van asielzoekers naar de kazerne. Volgens wethouder Gerrit Boonzaaijer zit de gemeente met centra in Leersum en Overberg al "een maximum".Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -