RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Buurt viert feestje vanwege opkoopplan Hardebollenstraat

UTRECHT -

Buurtbewoners zijn opgelucht dat de gemeente Utrecht de voormalige prostitutiepanden in de Hardebollenstraat wil opkopen. "Toen we vrijdagavond hoorden van het besluit van burgemeester Van Zanen hebben we een klein feestje gevierd in een buurtcafé," zegt de bewonersvereniging tegen RTV Utrecht.

De seksramen in de Hardebollenstraat werden drie jaar geleden gesloten vanwege verdenkingen van mensenhandel. Ondernemer Caja van Tolie wilde de peeskamers weer openen, maar de buurt was daar fel tegen. Omwonenden en winkeliers vreesden dat een heropening veel overlast in en rondom de Hardebollenstraat zou veroorzaken.


TOEKOMST

Tegen RTV Utrecht zegt de bewonersvereniging de afgelopen dagen veel over de toekomst van de buurt te hebben nagedacht. "We wisten niet welk besluit er genomen zou worden en alle scenario's zaten in ons hoofd. Maar dat deze maatregel zou worden bedacht hadden we niet durven denken," zegt woordvoerder Arie Doeser.

Van Tolie laat RTV Utrecht weten later met een reactie te komen. Via Twitter heeft haar bedrijf eerder al laten weten op dit moment alleen sekswerkers te woord te staan, omdat "zij altijd op de eerste plek staan".


MILJOENEN

De gemeente maakte vrijdag uiteindelijk bekend dat er overeenstemming is bereikt voor de aankoop met de eigenaren van de prostitutiepanden. Die panden in de Hardebollenstraat moeten een andere bestemming krijgen. De stad heeft 5,8 miljoen euro voor het plan uitgetrokken.

Uiteindelijk moet de gemeenteraad nog een besluit nemen over het plan. D66 heeft al laten weten het "een goed besluit voor de buurt te vinden, maar een slecht besluit voor de dames". Het CDA zegt dat het "een forse som geld is, maar dat de partij wel in de buidel wil tasten".

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -