RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Hudson's Bay houdt nieuwe locaties nog geheim

PROVINCIE UTRECHT -

Hudson's Bay zwijgt voorlopig over de overname van oude V&D-panden in de regio Utrecht. De Canadese warenhuisketen wil de komende jaren zo'n 20 luxe warenhuizen openen in heel Nederland.

De eerste vestigingen gaan volgend jaar zomer open op "een aantal zeer gewilde winkellocaties", laat het bedrijf weten. Een deel komt in V&D-panden, maar er zouden ook andere plekken in beeld zijn. De nieuwe warenhuizen moeten zo'n 2.500 arbeidsplaatsen opleveren.


GERUCHTEN

In de media gaan verschillende geruchten rond. Zo zou het Canadese warenhuis in De Planeet in Utrecht komen. Dat pand schuin tegenover de Bijenkorf wordt binnenkort ingrijpend verbouwd. In Amersfoort zou het bedrijf een vestiging willen openen in het voormalige V&D-pand.

Vastgoedeigenaar van de Planeet Syntrus Achmea zegt niks over de mogelijke komst. "We gaan niet in op geruchten en zeggen niks totdat er huurcontracten zijn getekend." Ook ASR, eigenaar van het V&D-pand in Amersfoort, geeft geen commentaar op de geruchten.

Hudson's Bay laat in een schriftelijke reactie weten dat het dinsdag alleen bekend heeft gemaakt dat zijn vlaggenschip in Amsterdam komt te staan. Nieuws over andere locaties volgt in juni.


WINKELIERSVERENIGINGEN

Ondanks dat staan winkeliersverenigingen in Utrecht en Amersfoort al te popelen om het warenhuis binnen te halen. Rolf van As van Ondernemers Binnenstad Amersfoort: "Het is goed voor de stad. Er is een behoefte aan een warenhuis."

Jeroen Roose van Centrummanagement Utrecht ziet de komst van een nieuw warenhuis ook wel zitten. "De Planeet zou een mooie plek zijn: een stepping stone naar de rest van de stad."

V&D-PANDEN
In de hele provincie Utrecht staan vier voormalige V&D-panden. De winkels in Utrecht, Amersfoort, Veenendaal en Zeist hebben nog geen nieuwe bestemming gekregen.

Hudson's Bay exploiteert meerdere warenhuisformules. Behalve Hudson's Bay is dat onder meer ook Saks Fifth Avenue OFF 5TH. Die formule wordt ook genoemd om naar Nederland te komen.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -