RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Toch aangifte mogelijk voor gedupeerden datalek in Amersfoort

1/2
AMERSFOORT -

Gedupeerden van het datalek in Amersfoort kunnen wel degelijk aangifte doen bij de politie. Dat zegt advocaat Jan Visscher, die enkele slachtoffers bijstaat. "Dat is gewoon hun recht", zegt hij.

In januari van dit jaar verstuurde een ambtenaar van de gemeente Amersfoort per ongeluk persoonlijke gegevens van 1900 inwoners naar een onbekende man. Het ging onder meer om BSN-nummers. Een politiewoordvoerder zei eerder tegen RTV Utrecht dat aangifte doen zinloos is, omdat er geen sprake zou zijn van een strafbaar feit.

Maar volgens advocaat Visscher is de politie voorbarig geweest en heeft het Openbaar Ministerie laten weten dat gedupeerden, als zij dat willen, aangifte kunnen doen. Het OM zal dan verder onderzoek verrichten.

Visscher zegt dat zo'n justitieonderzoek veel duidelijkheid kan bieden. "Wat heel veel mensen buitengewoon boos maakt is dat ze tot op heden niet weten wat precies is gebeurd en welke gegevens op straat terecht zijn gekomen en hoe dat precies is gegaan", zegt hij. "Alles is wat dat betreft nog in nevelen gehuld."Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -