Mevrouw Vis woont al haar hele leven in de dierentuin

AMERSFOORT - Ze vindt dat ze op het mooiste plekje van Nederland woont. "Misschien wel van de wereld, wie heeft dit nou?". Astrid Vis (76) woont al haar hele leven in een dierentuin.
Vlak na de oorlog zochten de ouders van mevrouw Vis een plek om een dierentuin te beginnen. "Ze werkten in de dierentuin in Wassenaar en wilden voor zichzelf beginnen".
Amersfoort bleek de ideale plek: tussen de bossen aan de rand van de stad. "Mijn ouders hebben hier alles opgebouwd, later hebben mijn man en ik de zaak overgenomen".

BURENRUZIE

De duizenden bezoekers per dag die over de wandelpaden van het dierenpark wonen ontgaan de privéwoning van Vis volledig. Achter een groot ijzeren hek staat het huis van de vroegere eigenaren van het dierenpark. "Mijn enige buren zijn de beren aan de ene kant en de olifanten aan de andere kant". Burenruzies heeft ze nooit.
Al vanaf het allereerste begin is Dierenpark Amersfoort een familiebedrijf. "Mijn zoon is nu directeur, maar mijn man en ik wilden graag op het park blijven wonen. Mijn zoon woont ergens anders". Dagelijks wandelt Astrid Vis nog over het park. "Het is heerlijk, maar ik bemoei mij nergens meer mee hoor".

APENKAMER

De tijden zijn wel veranderd. Vroeger bracht Astrid met haar man zelfs dieren groot in haar eigen huis. "Dan zaten de apen hier gewoon op de bank. Ik had zelfs een aparte apenkamer in mijn huis waar de apen sliepen." Ook een jachtluipaard liep gewoon in de keuken van de familie Vis. "Dat kan natuurlijk tegenwoordig niet meer".
Hoewel Astrid Vis en haar man niet in een glazen bol kunnen kijken hopen ze dat ze altijd op het park kunnen blijven wonen. "Ik moet er niet aan denken om in een bejaardentehuis te wonen".

Wonen tussen de dieren
Op bezoek bij mevrouw Vis

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.