"Pannenkoekentax voor recreanten Lage Vuursche"

BAARN - Er moet een zogenoemde pannenkoekentax komen voor recreanten in Lage Vuursche. LTS-raadslid Tino Schouten heeft dat woensdagavond voorgesteld. De belasting kan volgens hem gebruikt worden om de kosten voor Landgoed Pijnenburg te betalen.
Baarn debatteerde opnieuw over de komst van een nieuw theehuis in Lage Vuursche. De komst van nog een horecazaak in het dorp stuit op veel verzet van bewoners. Zij vrezen voor de verkeersveiligheid en aantasting van de natuur.
Voorzitter Hans Geurtsen van de bewonerscommissie is een van de tegenstanders. Hij is blij met het voorstel van de pannenkoekentax. "Die pannenkoekentax is een beetje als reclamebelasting in het centrum, geld dat betaald moet worden door de recreanten bij bijvoorbeeld de midgetgolf en bij de horeca."
Volgens Geurtsen moet dit 30.000 euro opbrengen, geld dat gebruikt kan worden om de eigenaar van het gebied te helpen zijn landgoed in stand te houden.
Komende woensdag neemt de gemeente waarschijnlijk een beslissing over de komst van het nieuwe theehuis in Lage Vuursche.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.