Koningin Máxima bekijkt film over kansen pakken

UTRECHT - Koningin Máxima heeft donderdagmiddag een bezoek gebracht aan MBO Utrecht en hoorde hoe jonge mensen met een niet-westerse achtergrond barrières hebben overwonnen en kansen hebben gepakt.
De koningin gaf het startschot voor de campagne 'Kansen Krijgen, Kansen Pakken'. Bedenker en initiatiefneemster is regisseur Ireen van Ditshuyzen. Ze maakte een film over het onderwerp.
"Ik zie in de pers dat incidenten over Marokkanen en Turken vaak worden opgeblazen. Maar ondertussen zijn er zo veel hele geslaagde, succesvolle jonge Marokkanen en Turken", zegt Van Ditshuyzen. De film die ze daarover maakte werd met belangstelling bekeken door Koningin Máxima.

GELUKKIG

Van Ditshuyzen startte 2,5 jaar geleden met het project. Daarvoor keek ze veel rond in Nederland, onder meer op hogescholen en mbo's. "Daar word je heel gelukkig van, want je ziet zo veel stralende mensen en die kunnen heel veel."
In de documentaire van Van Ditshuyzen staan jonge Nederlanders centraal die volgens de maakster midden in de samenleving staan, maar ook hun afkomst en culturele identiteit koesteren.
Scholen en maatschappelijke organisaties organiseren in het kader van het project activiteiten zoals debatten en dialoogbijeenkomsten om over het thema te praten.

Ireen van Ditshuyzen over 'Kansen Krijgen, Kansen Pakken'
Koningin Máxima bezoekt MBO Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.