Jacht op auto-inbrekers, getuige in Audi gezocht

Politie bij lege auto op de Waterlinieweg.
Politie bij lege auto op de Waterlinieweg. © RTV Utrecht
UTRECHT - De politie in Utrecht heeft donderdagavond jacht gemaakt op twee jongens die verdacht worden van auto-inbraak. Een van hen is inmiddels aangehouden, de ander wordt nog gezocht.
Agenten betrapten de dieven op een parkeerplaats bij de Koningslaan in Bunnik. Er ontstond een achtervolging richting Utrecht. Op de Waterlinieweg stopten de jongens en renden ze weg. De auto bleef achter.
De politie deed daarna onder meer onderzoek in de omgeving van de Wickenburglaan in de wijk Hoograven. Even later werd een van de verdachten gevonden en meegenomen naar het bureau.
De politie verspreidde via Burgernet een oproep om naar de verdachten uit te kijken. Het betrof twee lichtgetinte jongens in zwarte trainingspakken. Een van de verdachten had een rode bies op zijn outfit. De ander droeg een petje op van het merk Gucci.

GETUIGENOPROEP

De politie zoekt een specifieke getuige. Het gaat om de bestuurder van een zwarte Audi Sedan die de verdachten met hoge snelheid voorbij heeft zien rijden op de Tamboersdijk in Utrecht. Bij de afslag Lunetten heeft de man nog tevergeefs contact gezocht met de politie die daar ook reed.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.