RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Raad kritisch over koop Hardebollenstraat

UTRECHT -

De Utrechtse gemeenteraad is kritisch over de plannen van het college van B en W voor de aankoop de voormalige sekspanden aan de Hardebollenstraat. Dat bleek donderdagmiddag tijdens een vergadering in het stadhuis.

Het college maakte vorige week bekend dat er bijna 6 miljoen euro wordt uitgetrokken voor de aankoop van de ramen op de Hardebollenstraat. De stad hoopt daar bijna 4 miljoen euro van terug te krijgen door wederverkoop van de gebouwen en de huidige eigenaar van de sekspanden trekt zijn claims bij de gemeente in.

"Dit is de beste garantie dat de raamprostitutie kan worden geconcentreerd op één locatie", zei burgemeester Van Zanen tegen de politici. Hij wil in Overvecht een nieuw Zandpad aanleggen met 162 ramen.

GroenLinks ziet de aankoop niet zitten. De coalitiepartij wil dat prostitutie zo snel mogelijk terugkeert in de Hardebollenstraat. "Sekswerk is in Nederland een legaal beroep", zegt GroenLinksraadslid Steven de Vries. Hij heeft met succes een second opinion gevraagd over de aankoop en overweegt een motie in te dienen om de seksramen weer te openen.


PROSTITUEES

Ondanks de opstelling van GroenLinks tekent zich in de gemeenteraad een meerderheid af voor de aankoop. Veel partijen hebben wel kritiek op de manier waarop Van Zanen met de prostituees is omgegaan die de ramen op de Hardebollenstraat wilden heropenen.

De prostituees hadden vorig jaar een vergunning aangevraagd, maar moesten vorige maand naar de rechter stappen om uitsluitsel te krijgen. Van Zanen heeft de extra tijd gebruikt om met de eigenaar van de panden te onderhandelen. Niet erg netjes om de dames zo lang in onzekerheid te laten zitten, vinden raadsleden.

Bewoners van de Breedstraatbuurt zijn blij met het besluit om geen raamprostitutie te laten terugkeren naar de binnenstad.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -