Demo tegen azc Gansstraat mag doorgaan

UTRECHT - De organisatie "Tegen het AZC Pieterbaan Centrum" mag zaterdagmiddag samen met de Nederlandse Volks Unie (NVU) demonstreren tegen de komst van een asielzoekerscentrum in de Utrechtse Gansstraat. De gemeente heeft geen bezwaar tegen de plannen van de demonstranten.
De organisatie wil een mars houden vanaf het Keerkringplein bij buurthuis Sterrenzicht, via de Venuslaan, Kranenburgerweg en Koningsweg naar het Pieter Baan Centrum. Daar worden vervolgens toespraken gehouden op de parkeerplaats, laat de gemeente weten.
De demonstranten mogen het verkeer niet ophouden en moeten zich houden aan richtlijnen van de gemeente. De organisatie heeft een eigen ordedienst, maar de politie zal ook massaal aanwezig zijn. Eerder liepen soortgelijke demonstraties uit de hand na de komst van tegendemonstranten.
"Tegen het AZC Pieterbaan Centrum" is opgericht door bewoners van Sterrenwijk die zich zorgen maken over de plannen voor de opvang van asielzoekers in de buurt. Gemeente Utrecht en Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) overwegen om vanaf 2019 zo'n 600 vluchtelingen op te vangen op de plek waar nu het Pieter Baan Centrum staat.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.