Schoonmaak De Hoef Amersfoort in volle gang

AMERSFOORT - De schoonmaak van bedrijvenpark De Hoef in Amersfoort na de grote brand van vorige week gaat zeker tot na het weekend verder. Drie bedrijven werden vrijdag een week geleden in de as gelegd en daarbij kwam veel asbest vrij.
De afgelopen dagen is er in het getroffen gebied gewerkt door verschillende saneringsbedrijven. Inmiddels zijn de daken schoon, net als de verharde openbare ruimte.
In het gebied is ook veel groen waar asbestdeeltjes in gekomen zijn. Hier zijn de schoonmaakwerkzaamheden nog bezig. Dit gaat zowel om openbaar als particulier groen.

VERNEVELAARS

De
van het terrein waar de brand woedde, houdt ook dit weekend nog het terrein nat met vernevelaars om asbestverspreiding te voorkomen. De geluidsoverlast die deze 'waterkanonnen' veroorzaken zal iets afnemen.
Na klachten uit de buurt zijn de apparaten in overleg met de saneerder wat zachter gezet. Volledig terugbrengen van de overlast is volgens de gemeente niet mogelijk vanwege de prioriteit die het verder verspreiden van asbest heeft.

KINDERDAGVERBLIJF

Het pand waar kinderdagverblijf Mama Mia zat, kan volgens de eigenaar als verloren worden beschouwd. "Er staat nog wel wat van overeind, maar slopen is de enige optie", aldus eigenaar Simon Vink die het gebouw verhuurt aan het kinderdagverblijf.
Het kan nog zeker een jaar duren voordat het pand opnieuw is opgebouwd. Op dit moment worden de kinderen opgevangen bij collega Klein Amersfoort een paar kilometer verderop. Daar stonden een paar ruimten leeg. Klein Amersfoort zegt dat de kinderen van Mama Mia lange tijd kunnen blijven.

ONDERZOEK

De politie is nog altijd bezig met het onderzoek . Vanwege de grootte van de brand is het volgens de politie een complexe zoektocht naar de oorzaak van de brand. Er wordt op dit moment onder meer gesproken met verschillende eigenaren van nabij gelegen bedrijven om meer informatie te verzamelen.
Wanneer meer duidelijkheid komt over de oorzaak is niet te zeggen, aldus de politie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.