Zes arrestaties bij demonstratie tegen azc Utrecht

UTRECHT - Bij de demonstratie tegen de komst van een asielzoekerscentrum in de Utrechtse Gansstraat zijn zaterdagmiddag zes actievoerders opgepakt. Agenten hielden de verdachten aan vanwege verstoring van de openbare orde en opruiing. Volgens de politie is het protest "op deze kleine incidenten na rustig verlopen".
De gemoederen raakten nog even verhit toen zeker twee tegendemonstranten zich kenbaar maakten achter een hek op begraafplaats Soestbergen, tegenover het Pieter Baan Centrum. De politie wist de onrust binnen een minuut in de kiem te smoren.
De demonstratie was georganiseerd door een groep bewoners van Sterrenwijk en de Nederlandse Volks-Unie. Ze hielden een mars en er waren toespraken.
Tijdens de demonstratie waren er veel agenten aanwezig en de organisatie had ook een eigen ordedienst geregeld. Eerder liepen soortgelijke demonstraties namelijk uit de hand na de komst van tegendemonstranten. De actievoerders moesten zich van de gemeente dan ook aan strenge regels houden. Zo mochten de actievoerders het verkeer niet ophouden.
In het pand waar nu nog het Pieter Baan Centrum zit, komen vanaf 2019 mogelijk zo'n 600 asielzoekers.

Demonstraties in Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.