Max Verstappen-effect op Utrechtse kartbaan

UTRECHT - De Utrechtse kartbaan De Kartfabrique constateert een groeiend aantal aanmeldingen sinds het spectaculaire succes van Max Verstappen een week geleden. Veel jonge karters beproeven hun geluk op de kartbaan, in de hoop net zo goed te worden als de Nederlandse Formule 1-coureur.
Jelle van den Tempel van De Kartfabrique zegt dat het enthousiasme toeneemt na de overwinning van Verstappen. "Dit heeft nog nooit een Nederlander gepresteerd en veel mensen hakken nu de knoop door."
De 12-jarige Bodhi uit Soest is een van de kartenthousiastelingen. Het leuke aan karten vindt hij de onvoorspelbaarheid. "Het kan iedere keer anders gaan. De ene keer rijd je goede bochten en een snelle tijd en de andere keer gaat het heel slecht." Natuurlijk wil Bodhi zo goed worden als Verstappen, maar hij blijft realistisch: "Max is zo ongeveer opgegroeid in een kart; dat is bij mij niet zo."

PR

Toch heeft de jonge karter een feitje om zich aan vast te klampen. Max Verstappen reed in het verleden een paar keer in De kartfabrique en zijn snelste rondetijd is 51,09. Die van Bodhi, jawel: 51,02.

Karttalenten willen Verstappen achterna

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.