RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

OM handhaaft tbs voor dollemansrit Vreeswijk

1/2
VREESWIJK/RHENEN -

Justitie eist in hoger beroep opnieuw 200 dagen cel en tbs met voorwaarden voor de automobilist die in juni vorig jaar een ravage aanrichtte in Vreeswijk. Het Hof in Arnhem kijkt naar de zaak, omdat de verdachte het niet eens was met de straf die de Utrechtse rechtbank hem in december oplegde.

De Rhenenaar ging vorig jaar volledig door het lint achter het stuur van zijn auto. Hij vluchtte voor de politie en ramde daarbij meerdere auto's. Ook reed hij dwars over een leeg terras in Vreeswijk en wilde hij daarna tegen het verkeer in de A27 oprijden. Agenten konden dat voorkomen door met hun auto's de weg te blokkeren. Met vijf man sterk lukte het de politie om de Rhenenaar in bedwang te krijgen.


DRUGS

Tijdens de behandeling van de zaak in de rechtbank van Utrecht werd al duidelijk dat de man op het moment van zijn dollemansrit drugs had gebruikt en in een psychose zat. Volgens de advocaat van de wegpiraat, Louis de Leon, gaat het inmiddels goed met zijn cliŽnt. Daarom is tbs met voorwaarden dus niet nodig, stelt hij.

Maar het OM vindt ook nu dat de verdachte zich moet laten behandelen en geen alcohol en drugs mag gebruiken. Het Gerechtshof beslist over twee weken of de straf die de rechter eerder oplegde, de juiste is geweest.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -