RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Vakbonden: Intimidatie en hoge werkdruk bij Nijenstede

1/2
AMERSFOORT -

Vakbond FNV maakt zich zorgen over de situatie bij zorgcentrum Nijenstede in Amersfoort. Zo zou er sprake zijn van een personeelstekort en een veel te hoge werkdruk onder werknemers. Ook zou de manier van leidinggeven binnen de instelling onprettig zijn en sommige personeelsleden spreken zelfs van intimidatie.

Eerder deze maand was er bij het zorgcentrum een acuut personeelstekort, waardoor familieleden en enkele vrijwilligers ingezet moesten worden. Nijenstede kampte toen met een aantal langdurig zieken en zwangere medewerkers. Maar volgens de FNV is het probleem veel groter.


AFSTAND

"Sinds de reorganisatie bij Nijenstede wordt er flink geklaagd over de werkdruk. Er wordt nu in kleinere teams gewerkt en de afstand tussen de leidinggevenden en het personeel is heel groot geworden. We krijgen signalen dat werknemers klachten niet durven te melden bij hun leidinggevenden. Dat is niet goed," zegt FNV-bestuurder Hans van den Wijngaard.

De bond denkt niet dat het personeelstekort snel is opgelost. "Het ziekteverzuim neemt toe. Je moet daar als werkgever op inspelen. Wat daar ook de reden van is," aldus Van den Wijngaard. "We maken ons grote zorgen. Zo moet de zomerperiode nog komen en juist dan gaan veel werknemers van ons met vakantie."


ZIEK THUIS

Vanwege de hoge werkdruk zitten er personeelsleden ziek thuis en daardoor wordt de druk op de werkvloer alleen maar groter, zegt Van den Wijngaard. "Er zijn bovendien nog werknemers die zich eigenlijk ziek zouden moeten melden, maar dat uit loyaliteit naar hun collega's toe nog niet gedaan hebben."

Vakbond FNV wil nu zo snel mogelijk met de directie van Beweging 3.0, de overkoepelende zorgorganisatie, om de tafel. Dat zou deze week nog moeten gebeuren. Het CNV herkent de problemen ook. Deze vakbond wil net als de FNV dat er actie wordt ondernomen om de situatie bij Nijenstede zo snel mogelijk te verbeteren.


NIJENSTEDE

Beweging 3.0 vertelde eerder het personeelstekort tijdens het Pinksterweekend zeer te betreuren. "Zowel voor onze bewoners, familieleden, als voor onze medewerkers." Op de nieuwste beschuldigingen heeft de koepel nog niet gereageerd. De woordvoerder was maandagmiddag vooralsnog onbereikbaar voor commentaar over de situatie bij Nijenstede.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -