Familie uit Oudewater maakt koosjere yoghurt

OUDEWATER - Wie wel eens Turkse yoghurt eet, heeft goede kans dat die uit Oudewater komt. Op de zuivelboerderij van de familie Hoogenboom worden dagelijkse vele liters van die volvette, dikke yoghurt geproduceerd. De familie levert aan binnen- en buitenlandse supermarkten.
Het succes van de yoghurtproducent begon toen Jan Hoogenboom de boerenyoghurt verruilde voor het Turkse melkproduct. "Dat bleek enorm aan te slaan.
De Turkse yoghurt is niet wezenlijk anders, maar wel veel populairder. Niet alleen Turken, vooral autochtone Nederlanders zijn gecharmeerd van deze yoghurt."

KOSJER

Inmiddels worden er nieuwe markten verkend. Zo produceert de familie sinds enige tijd yoghurt die aan de joodse spijswetten voldoet. Een rabbijn controleert of de yoghurt koosjer is.
Jan Hoogenboom: "Op dit moment is de melkprijs heel slecht, maar doordat wij dit doen, kunnen we toch nog een redelijke marge maken. Maar het meeste geld wordt toch nog steeds verdiend met de Turkse yoghurt."
De Turken zijn zo blij met het werk van Jan en zijn familie, dat ze hen een beeld hebben geschonken van het Turkse sprookjesfiguur dat ook op het etiket van de yoghurt staat.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.