RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

"Tbs voor veroorzaker dollemansrit werkt niet"

1/2
VREESWIJK/RHENEN -

De automobilist die vorig jaar een dollemansrit maakte en daarbij een ravage aanrichtte in Vreeswijk, is niet gebaat bij tbs met voorwaarden. Dat zegt zijn advocaat Louis de Leon tegen RTV Utrecht. Volgens hem levert dat onnodig veel stress op bij zijn cliŽnt.

Als de Rhenenaar inderdaad de straf krijgt die het OM maandag eiste in hoger beroep, betekent dat onder meer dat hij zich moet laten behandelen, geen drugs of alcohol mag gebruiken en zich aan de instructies van de reclassering moet houden.


VOORWAARDEN

"Die voorwaarden houden onder meer in dat je onder behandeling bent van specialisten, dat je je gedraagt naar bepaalde aanwijzingen en dat je bepaalde medicatie moet gebruiken", zegt De Leon.

Doet hij dit niet, dan kan de straf worden omgezet in tbs met dwangverpleging. "Mijn cliŽnt wordt dan opgesloten en de gemiddelde dwangverpleging duurt vijf of zes jaar" aldus De Leon. "Die stress werkt voor mijn cliŽnt contraproductief."


VRIJE VOETEN

Volgens De Leon gaat het op dit moment goed met zijn cliŽnt. "Hij is ongeveer een half jaar op vrije voeten. Het vonnis van de rechtbank is onmiddellijk uitvoerbaar verklaard. Dus feitelijk is hij op dit moment al een half jaar bezig zich te houden aan die voorwaarden en dat blijkt ook goed te gaan."

Volgens hem is zijn cliŽnt beter af zonder tbs. "Dezelfde voorwaarden zijn in een andere setting dan tbs ook te realiseren en daar gaat het mij om."Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -