Man uit Baarn vast voor serie inbraken met schep

BAARN/BUSSUM - Een 36-jarige man uit Baarn zit vast voor een reeks inbraken. De man werd maandag in Amsterdam opgepakt, nadat de opsporingsprogramma's van RTV Utrecht en RTV NH er aandacht aan hadden besteed. Ook een Facebookbericht van politie Gooise Meren werd massaal gedeeld.
Volgens de politie wordt de Baarnaar verdacht van vijf inbraken in Bussum en één in Muiden. De man zou steeds een schep hebben gebruikt om ruiten in te slaan. De inbraken werden gepleegd tussen eind april en 10 mei. Bij een inbraak aan de Rhijnvis Feithlaan in Bussum werd de dader gefilmd. De politie had al een vermoeden dat de man uit de provincie Utrecht moest komen.
De recherche is nog niet klaar met het onderzoek naar de inbraken. In twee gevallen kwam de gebruikte schep uit de tuin van de bewoners of die van de buren. De politie wil nog weten hoe de inbreker de andere keren aan zijn werktuig kwam. Ook houdt de politie de mogelijkheid open dat er ondanks de grote overeenkomsten in de werkwijze meerdere daders in het spel zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.