Fietsbrugspringer Dejan T. krijgt verplichte opname

UTRECHT - De man die in januari op de Simplonbaan in Utrecht twee vrouwen neerstak en daarna van een fietsbrug boven de A12 viel, moet één jaar verplicht worden opgenomen. De rechter gaf hem geen celstraf.
De uitspraak is conform de eis van het Openbaar Ministerie. Dejan T. verkeerde die avond in een psychose en was volgens het OM volledig ontoerekeningsvatbaar.

STEMMEN

De 45-jarige man hoorde naar eigen zeggen stemmen en kreeg de opdracht om zichzelf en zijn vriendin te doden. Na een ruzie stak hij zijn partner in haar hals. Haar zus, die tussenbeide kwam, werd in haar arm gestoken. Nadat de man de vrouwen had verwond, stak hij zichzelf in zijn hals en klom hij op de brug over de snelweg.
T. bleek niet voor rede vatbaar en daarom besloot de politie pepperspray en een stroomstootwapen in te zetten. De Utrechter viel van de fietsbrug, waarna hij op een kussen landde dat de brandweer daar had neergelegd.

NACHTMERRIE

T., die verdacht wordt van van poging tot doodslag en van poging tot zware mishandeling, kan zich verder weinig herinneren van de
. Hij sprak tijdens een verhoor van een 'nachtmerrie' en vindt dat dit 'nooit meer mag gebeuren'. Hij zegt mee te willen werken aan de behandeling. De Utrechter is optimistisch en denkt dat het met goede therapie en medicijnen 'goed kan komen'.

NIET TOEREKENINGSVATBAAR

Na een eerste onderzoek heeft een psychiater vastgesteld dat T. volledig ontoerekeningsvatbaar was op de bewuste avond en dat er kans is op herhaling. De Utrechter zal moeten worden opgenomen. Omdat T. wil meewerken is volgens justitie één jaar opname voldoende.
Naast de verplichte behandeling moet Dejan T. een schadevergoeding betalen aan agenten die hij aanviel.

Ruwe beelden van de fietsbrugspringer A12
Toelichting op de uitspraak

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.