RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Rijkswaterstaat vervangt omstreden stickers A12

PROVINCIE UTRECHT - De stickers op de lantaarnpalen langs de A12 blijken, in tegenstelling tot wat Rijkswaterstaat eerder meldde, toch te worden vervangen. Dat meldt Omroep West. De zogeheten regenboogstickers zijn omstreden. Ze zouden bij het vervangen van lantaarnpalen niet meer terugkomen.

Het plaatsen van de stickers kostte in 2008 ruim 120.000 euro en dat leverde toen veel gefronste wenkbrauwen op. Nu lijkt op termijn weer eenzelfde bedrag aan de plakplaatjes te worden uitgegeven, blijkt uit onderzoek van Omroep West.


SYMBOOL

Het gaat om de gekleurde banen op de lantaarnpalen in de berm van de snelweg. Er zit een diepzinnige gedachte achter: De stickers moeten de route van de A12 - die loopt van Den Haag tot aan de grens met Duitsland - symboliseren. Rood staat voor de stad, paars voor wonen, werken en recreatie, lichtgroen voor weide en donkergroen voor bos.

Er werden destijds door Rita Verdonk Kamervragen over gesteld. Toenmalig verkeersminister Camiel Eurlings schreef aan de Kamer dat de kleurrijke stickers geen vervolg zouden krijgen.


TOCH NIEUWE STICKERS

Onlangs doken toch nieuwe stickers op, bij groot onderhoud aan de snelweg in Den Haag. Volgens een woordvoerster van Rijkswaterstaat kosten ze '75 euro per stuk'. In totaal zit er op 1650 lantaarnpalen langs de A12 zo'n sticker. Bij vervanging op termijn zou er opnieuw 123.750 euro belastinggeld moeten worden uitgegeven. De PVV heeft Kamervragen gesteld over de kwestie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Nieuwsoverzicht