"Helemaal afschaffen cash in bus gaat te ver"

AMERSFOORT - De veiligheid in bus en tram moet worden verbeterd, maar het moet ook weer niet zo zijn dat reizigers de bus mijden omdat ze er geen kaartje meer kunnen kopen. In een brief aan de Tweede Kamer vraagt reizigersorganisatie Rover in Amersfoort om ook andere maatregelen dan het afschaffen van contant geld in de bus te onderzoeken.
Vervoersbedrijven zijn klaar met het stijgende aantal overvallen en willen af van contant geld in de bus. Helemaal afschaffen gaat Rover te ver.
Pinnen in de bus is een welkome toevoeging. Maar er zijn ook mensen die met cash terecht moeten kunnen, zoals toeristen, incidentele reizigers en mensen die direct zicht willen hebben op hun uitgaven. Anders blijven die weg uit het openbaar vervoer, vreest Rover. Bovendien kan het er toe leiden dat er juist discussies met de chauffeur gaan ontstaan.
Rover vraagt de Tweede Kamer goed te kijken naar andere opties om de veiligheid te verbeteren. De organisatie denkt dan aan het opbergen van geld in ontoegankelijke kluisjes, of door winkels en hotels ook kaartjes te laten verkopen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.