RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Onderzoek naar aankoop sekspanden Hardebollenstraat

UTRECHT -

De Utrechtse gemeenteraad heeft een jurist in de arm genomen die de aankoop van de sekspanden in de Hardebollenstraat gaat bekijken. Een raadsmeerderheid wil weten of de voorgestelde aanschaf rechtmatig is. Ook wil de raad weten of de gemeente mogelijk beticht kan worden van onbehoorlijk bestuur.

De gemeenteraad sprak vorige week uitgebreid over de aankoop van de sekspanden. Op initiatief van GroenLinks werd toen besloten dat er een second opinion moet komen over de gang van zaken rondom die aanschaf. Dinsdag werd bekend dat advieskantoor Loyens & Loeff dat onderzoek gaat uitvoeren.


MILJOENEN

Tien dagen geleden maakte burgemeester Jan van Zanen bekend dat de gemeente de negen sekspanden met in totaal zeventien werkruimtes voor 5,8 miljoen euro wil opkopen.

Met het plan zette de gemeente Freya, het seksbedrijf van een ex-prostituee, buitenspel. Freya vroeg al jaren om een exploitatievergunning voor de Hardebollenstraat.


TIPPELZONE

Eerder deze week werd bekend dat het onderzoek naar de verschillende toekomstscenario's voor de tippelzone aan de Europalaan in juni klaar is. De tippelzone valt binnen de Merwede-kanaalzone waar onder meer woningen moeten komen. De raad stelde daarom al eerder vragen over hoe de herontwikkeling van het gebied zich verhoudt tot de aanwezigheid van de tippelzone.

Wethouder Victor Everhardt heeft de raad daarom toegezegd in juni te komen met de uitkomst van het onderzoek. De verschillende toekomstscenario's van de tippelzone zijn vanuit het perspectief van de volksgezondheid.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -