Komend weekend nauwelijks treinverkeer rondom Utrecht Centraal

UTRECHT - Treinreizigers van en naar Utrecht Centraal moeten komend weekend rekening houden met forse vertragingen. Van donderdagavond tot en met zondagavond is er namelijk maar zeer beperkt treinverkeer mogelijk rondom het station. Reizigers worden geadviseerd om om te reizen of speciale NS-bussen te pakken.
De werkzaamheden van de komende dagen zijn de meest omvangrijke van 2016 rond Utrecht, zegt ProRail. "We werken aan de perrons, het spoor en de bovenleiding. Om reizigers zo min mogelijk tot last te zijn worden dit soort werkzaamheden altijd zoveel mogelijk gepland in weekenden en vakantieperioden. Maar dit keer is er helaas ook sprake van werkzaamheden op een normale werkdag."

HINDER

De gevolgen voor de reizigers zijn groot. "Utrecht Centraal blijft bereikbaar, maar op vrijwel alle trajecten van, naar en via Utrecht moeten reizigers rekening houden met hinder en extra reistijd. Reizigers krijgen uitdrukkelijk het advies om van tevoren hun reismogelijkheden te checken via de
", schrijft ProRail.
De eerste overlast zullen reizigers volgens ProRail donderdag al ervaren. "De komende nachten wordt al voorbereidend werk uitgevoerd. Dit heeft nog geen gevolgen voor treinreizigers. Maar donderdag kunnen de extra Sprinters in de ochtend- en avondspits tussen Breukelen en Veenendaal Centrum niet rijden."

COMPLEX

Volgens ProRail gaat het de komende dagen om complexe werkzaamheden. "We werken op elf locaties aan beide kanten van Utrecht Centraal. Na de werkzaamheden wordt een vernieuwd perron in gebruik genomen op Utrecht Centraal, is het vernieuwde station Utrecht Lunetten klaar en rijden treinen door de tweede dive under bij Lunetten." Ook wordt het vierde en laatste spoor bij Houten in gebruik genomen.
De werkzaamheden zijn noodzakelijk, omdat er in de toekomst steeds meer treinen rondom Utrecht Centraal moeten kunnen rijden. Het hele spoor moet daarop worden aangepast. Aan het eind van dit jaar is de spoorvernieuwing rondom Utrecht voor het grootste deel klaar.

MILJOENEN

Voor de megaklus rondom Utrecht Centraal was in eerste instantie
uitgetrokken, maar eerder werd al duidelijk dat de verbouwing tientallen miljoenen euro's duurder zal gaan uitpakken.

ProRail is klaar voor ingrijpende werkzaamheden bij Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.