Topvrouw weg bij bekritiseerde Amersfoortse zorgorganisatie

AMERSFOORT - Topvrouw Marlijn Lenselink van de Amersfoortse zorgorganisatie Beweging 3.0 stapt op. Volgens de Raad van Commissarissen legt ze haar taken als bestuursvoorzitter "in goed overleg neer".
De top van Beweging 3.0 ligt de laatste tijd flink onder vuur, omdat werknemers klagen over een hoge werkdruk en initimidatie op de werkvloer.
In een verklaring op de website van Beweging 3.0 wordt gezegd dat Lenselink belangrijk is geweest voor de reorganisatie van het bedrijf. Toch hebben werknemers juist veel problemen met deze nieuwe manier van werken. Vooral in het Amersfoortse verzorgingshuis Nijenstede maken werknemers zich grote zorgen, vertelden de vakbonden maandag nog aan RTV Utrecht.
"In tegenstelling tot de berichtgeving die rond gaat over haar vertrek, heeft het vertrek van Marlijn Lenselink niet te maken met de situatie rond Nijenstede", laat Beweging 3.0 weten. "Bij Nijenstede is de personele bezetting op orde. Deze bezetting voldoet aan de richtlijnen van VWS, de financiële kaders en ons beleid."
"De continuïteit van de zorg en de kwaliteit van onze dienstverlening zijn dan ook op geen enkel moment in het geding geweest. We hebben bij Nijenstede te maken met ziekteverzuim en een aantal vacatures. Op die locatie zetten we vaste flexmedewerkers in die in dienst zijn van Beweging 3.0, en gekwalificeerde uitzendkrachten. Dat een aantal medewerkers werkdruk ervaren, is ons bekend. We werken dan ook hard aan het verlichten van de werkdruk, bijvoorbeeld door absolute prioriteit te geven aan het werven van nieuwe medewerkers."
"Voorvallen van intimidatie zijn ons helaas alleen via de media ter ore gekomen, we hebben geen officiële klacht hierover ontvangen. Hoewel we geen uitspraken kunnen doen of maatregelen kunnen nemen op basis van geruchten, nemen we dit signaal - hoe onduidelijk ook - uiteraard wel serieus."
Beweging 3.0 heeft Ageeth Ouwehand aangesteld als opvolger van Lenselink. Op korte termijn zal de Raad van Bestuur aangevuld worden met een interim-bestuurder
FNV Zorg en Welzijn zegt signalen te krijgen dat werknemers klachten niet durven te melden bij hun leidinggevenden. De verontrustende berichten komen bovenop een incident van vorige week. Toen was er zo weinig personeel beschikbaar dat er familieleden werden ingezet.
Het CNV beaamt de problemen bij Beweging 3.0 en eiste eerder deze week dat de problemen zo snel mogelijk moeten worden aangepakt. Volgens een woordvoerder is de reorganisatie veel te drastisch doorgevoerd. De vakbond is nog niet op de hoogte gebracht van de exacte reden van het vertrek van de topvrouw.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.