Wel degelijk zorgen over verkeersplan 't Goylaan

UTRECHT - De Utrechtse wethouder Lot van Hooijdonk vertelt niet de waarheid over de zorgen die er in de stad zijn over haar verkeersplannen. Dat zegt een bewoner van Hoograven naar aanleiding van uitspraken van de wethouder in de media. Haar optreden daar wekt ook irritatie bij meerdere politieke partijen.
De 't Goylaan was vierbaans maar wordt vanaf september tweebaans. Paul Jonker, die vanuit huis antiek speelgoed verkoopt, vreest dat de bereikbaarheid van de wijk veel slechter wordt en dat dat de doodsteek wordt voor zijn handel.
Jonker reageert op uitspraken van Van Hooijdonk op nieuwsite DUIC. De wethouder zegt: "Ik krijg nooit bewoners aan mijn bureau die zeggen dat de bereikbaarheid van Utrecht zo vreselijk is, maar ik krijg wel bewoners aan mijn bureau die zich zorgen maken over de lucht die zo slecht is."
"Een leugen", zegt Jonker. Hij is bijna twee weken geleden wel degelijk bij de GroenLinks-wethouder op bezoek geweest. In dat gesprek meldde hij dat hij zich zorgen maakt over de bereikbaarheid van de stad in het algemeen, en van Hoograven in het bijzonder. Van Hooijdonk geeft toe dat ze met Jonker gesproken heeft, maar vindt hem in de eerste plaats geen bewoner van de stad, maar ondernemer.

IRRITATIES

Ook de Utrechtse politiek heeft geïrriteerd gereageerd op het interview van Van Hooijdonk in DUIC, waarin ze de zorgen in de wijk bagatelliseert. Zowel de grootste partij D66, als de VVD vindt het onwaarschijnlijk dat de wethouder nooit burgers spreekt die zich zorgen maken over de bereikbaarheid.
Coalitiegenoot VVD vindt dat wethouder Van Hooijdonk teveel naar luchtkwaliteit kijkt, en te weinig rekening houdt met andere belangen. Paul Jonker heeft de wethouder laten weten dat hij overweegt om de stad te verlaten als zijn wijk onbereikbaar blijft.

Paul Jonker: anderhalve week geleden nog gesprek gehad met Van Hooijdonk

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.