Utrechtse held reanimeert dakloze man

UTRECHT - Utrechter Pieter Soethout (50) heeft deze week het leven gered van een dakloze man die onwel was geworden op de Plantage, bij de Amsterdamsestraatweg.
Hij zag de man op straat liggen, twijfelde geen moment en gaf mond- op mondbeademing tot hij weer bij kennis kwam. Op Facebook doet Pieter zijn verhaal en wordt hij geroemd door veel mensen.
"Ik was gewoon boodschappen doen en zag toen bij de parkeerplaats deze mijnheer op de stoep liggen. Het was foute boel, dat zag ik direct. Hij lag midden op straat. Ik controleerde zijn pols en ademhaling en merkte dat hij geen hartslag had. Toen ben ik met reanimatie begonnen."

ADEMSTOOT

De man kwam met een gigantische ademstoot weer bij. "Ik was enorm blij dat hij teken van leven gaf. Ik heb vaker een EHBO-cursus gevolgd en dat kwam nu goed van pas."

LEGER DES HEILS

De dakloze is na opname in het ziekenhuis overgebracht naar het Leger des Heils. Daar heeft Pieter nog contact mee gehad. "Het gaat naar omstandigheden goed met hem. Hij voelt zich nog wat trillerig en zal nog een nader aanvullend medisch onderzoek ondergaan."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.