Staatssecretaris voelt niets voor ruimer kinderpardon

DEN HAAG/BAARN - Staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Veiligheid en Justitie) heeft "geen behoefte aan verruiming" van het kinderpardon. Dat zei hij donderdag in de Tweede Kamer. Een deel van de oppositie wil dat meer kinderen onder de regeling gaan vallen.
"Ik vind de regeling in balans", zei de bewindsman. Circa 10 procent van de aanvragen is gehonoreerd; 100 kinderen mogen blijven, 1120 aanvragen zijn afgewezen. "Het is geen verrassing dat de regeling zo uitpakt", aldus de staatssecretaris.
D66, SP, ChristenUnie en GroenLinks vinden dat de regeling niet werkt. "De regeling schiet haar doel voorbij", meent Sharon Gesthuizen van de SP. De PvdA heeft wel kritische vragen, maar wil niet aan de regeling tornen. Binnen de regeringspartij voert een groep leden actie om het kinderpardon te verruimen.
De uitspraken van Dijkhoff beloven weinig goeds voor Daniël en David uit Baarn. Klasgenoten van de jongens reisden donderdag af naar Den Haag om de jongens in Nederland te houden. De broertjes dreigen te worden uitgezet naar Rusland.
Bij de Kamercommissie Veiligheid en Justitie werd een petitie aangeboden met 12.500 handtekeningen tegen de uitzetting. Ook de Baarnse burgemeester Röell was in Den Haag om de broertjes te steunen.

Baarnaars bieden handtekeningen tegen uitzetten Daniël en David

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.