Raadslid doet plasje: stemming maand uitgesteld

UTRECHT - Het Utrechtse raadslid Bouchra Dibi denkt voortaan wel twee keer na over het moment waarop ze naar het toilet wil gaan. Omdat zij een plasje pleegde, is donderdag de stemming in de gemeenteraad over de U-Pas verschoven naar de volgende raadsvergadering.
De college van B en W wil de U-Pas uitbreiden met het U-Pas Kindpakket. Daarmee kunnen kinderen van minima geld krijgen om naar eigen inzicht te besteden. Dat kan een sport-, cultuur- of schoolactiviteit zijn, maar ook een fiets of een laptop of tablet.
De raad ging voortvarend te werk en terwijl Dibi haar handen waste, werd een amendement in stemming gebracht over de vraag of ook mbo-leerlingen in aanmerking moesten komen voor het U-Pas Kindpakket. Door het staken van de stemmen met 22 voor en 22 tegen besloot de raad het hele onderwerp maar door te schuiven naar de volgende vergadering.
De U-Pas is een regeling in Utrecht en enkele omliggende gemeenten waarbij minima korting kunnen krijgen op veel activiteiten. Het nieuwe seizoen voor de U-Pas begint op 1 juli.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.