Avondspits Utrecht Centraal chaotisch verlopen

© RTV Utrecht
UTRECHT - Tijdens de avondspits is het erg druk geweest op Utrecht Centraal. Honderden reizigers stonden in de rij op het Jaarbeursplein om een bus te pakken. Vanwege omvangrijke werkzaamheden op het station is dit weekend maar zeer beperkt treinverkeer mogelijk.
Vooral richting het zuiden moesten reizigers geduld opbrengen. "Normaal gaan in een intercity zo'n 1000 reizigers. In een bus passen er vijftig. Dan kun je je voorstellen hoeveel bussen we nodig hebben", zegt woordvoerster Inge Rijgersberg van de NS tegen RTV Utrecht.
Het spoorbedrijf had op het drukste moment 150 bussen rijden. Omdat er files op de weg stonden, waren die niet altijd op het gewenste tijdstip bij een station.

OCHTENDSPITS

Voor de NS-bussen stonden vrijdagochtend ook al lange rijen, zei RTV Utrecht-verslaggever Richard Grootbod. "Ik heb niet de indruk dat reizigers Utrecht Centraal aan het mijden zijn, het is er net zo druk als iedere dag."
Overigens is het niet zo dat geen enkele trein rijdt. Alleen is de dienstregeling dit weekend compleet anders. Rijgersberg adviseert reizigers om van te voren de reisplanner-app te checken.
"Mocht je het nog niet weten en op het station aankomen, dan staan de NS-medewerkers klaar om je op weg te helpen." De NS zet ook kantoormedewerkers in om reizigers op de stations te woord te staan, aldus Rijgersberg.

WERKZAAMHEDEN

De werkzaamheden rond het station duren tot en met zondagavond en zijn de
van 2016 rond Utrecht, zei ProRail eerder. Er wordt aan de perrons, het spoor en de bovenleiding gewerkt.
"Om reizigers zo min mogelijk tot last te zijn worden dit soort werkzaamheden altijd zoveel mogelijk gepland in weekenden en vakantieperioden. Maar dit keer is er helaas ook sprake van werkzaamheden op een normale werkdag."

Verslaggever Richard Grootbod op Utrecht Centraal
NS: Op drukste moment rijden er 150 bussen heen en weer
Treinreizigers op Utrecht Centraal moesten lang wachten op een bus
Ook in de avondspits lange rijen voor de bussen op het Jaarbeursplein

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.