FC Utrecht laat vrouwen voetballen

UTRECHT - FC Utrecht doet toch mee aan de eredivisie voetbal voor vrouwen. Eerder zag de club af van deelname omdat het te duur zou worden.
Na overleg met de gemeente Utrecht wil het bestuur alsnog een team aanmelden. FC Utrecht kan extra trainingsvelden krijgen voor een lage huur en op lange termijn komen er ook kunstgrasvelden. Bovendien gaan de profclub en de gemeente samenwerken om vrouwenvoetbal als amateursport verder te helpen.
Volgens wethouder Harm Janssen van Sport mag Utrecht de boot niet missen, nu de KNVB volgend seizoen een eredivisie voor vrouwen wil opstarten. "Topsport heeft een enorme uitstraling op het sportklimaat in de stad. Hiermee willen we meer meisjes en vrouwen in de stad aanzetten om ook aan sport te gaan doen."
FC Utrecht wil het damesteam samenstellen met amateurclub Saestum in Zeist. De vrouwen van Saestum zijn landskampioen en spelen op Europees niveau. Voorzitter Jan-Willen van Dop van FC Utrecht: "Dit is goed nieuws voor al die toptalenten die in en om Utrecht voetballen en nu geen mogelijkheid hebben om door te groeien naar topniveau."
Behalve FC Utrecht hebben nog acht voetbalclubs zich aangemeld voor de nieuwe eredivisie: ADO Den Haag, AZ, Cambuur Leeuwarden, Roda JC, TOP Oss, FC Twente, Willem II en SC Heerenveen. De KNVB maakt binnenkort de plannen voor de nieuwe voetbaldivisie bekend.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.