RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Extra beveiliging voor abortuskliniek in Houten

1/2
HOUTEN -

De beveiliging van de abortuskliniek in Houten is aangescherpt. Dat zegt het college, na schriftelijke vragen van D66. De partij wil meer veiligheid voor cliŽnten en medewerkers van de kliniek en een duidelijk signaal van de gemeente dat de grens bereikt is.

Het gebouw aan de Papiermolen is inmiddels drie keer beklad met hatelijke teksten en purschuim. De vijf verdachten zijn ondanks camerabeelden, die onder meer werden uitgezonden in het tv-programma Bureau Hengeveld, nog niet gevonden.

Wat voor extra maatregelen er komen wil het college niet toelichten. "Daar hebben we alle begrip voor", zegt Eric van Vliet, fractievoorzitter van D66 in Houten. "Want anders haal je de effectiviteit van die maatregelen naar beneden."


CHRISTELIJKE ORGANISATIES

De kliniek is omstreden onder enkele christelijke organisaties. Er zijn de afgelopen jaren meerdere protesten georganiseerd door mensen die vinden dat abortus verboden moet worden.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -