OM: cel voor dubbele moord en moordpoging met kruisboog

SOEST - Het Openbaar Ministerie heeft 20 jaar cel geëist tegen een man uit het Zuid-Hollandse Wateringen voor de moord op twee mannen in 1993 in het Kralingse Bos bij Rotterdam. Volgens het OM probeerde de man datzelfde jaar met een kruisboog iemand te doden in Soest.
Na de moorden in het Kralingse Bos werden de auto's van de twee mannen gestolen. Daarnaast werd ook bij een andere man geprobeerd zijn auto met geweld af te nemen. De zaak werd destijds niet opgelost, totdat er een paar jaar geleden een cold case-team werd opgezet.
De recherche had een duidelijk DNA-spoor, maar dat leidde niet tot een match bij het Nederlands Forensisch Instituut. Nadat DNA-verwantschapsonderzoek mogelijk werd, kwam er alsnog een match. Daarop werd de 47-jarige verdachte uit Wateringen opgepakt.

KRUISBOOG

Aanvankelijk bekende de Westlander de moorden in het Kralingse Bos en kwam hij zelfs met informatie over de zaak in Soest. Daar zou hij zijn slachtoffer in een bos met een kruisboog beschoten hebben. De man overleefde het incident.
Tijdens de inhoudelijke behandeling zei de verdachte vrijdag dat hij niets met de zaken te maken had. Hij verklaarde bij de politie zware druk te hebben ervaren. Maar de officier bleef bij de bewezenverklaring, met name omdat de informatie van de man ondersteund wordt door ander bewijsmateriaal.
Voor de poging tot moord en beroving in het Kralingse Bos vroeg het OM vrijspraak. Volgens justitie is daarvoor te weinig bewijs. De uitspraak is waarschijnlijk op 10 juni.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.