Kinderen halen 50.000 euro op voor kankeronderzoek

AMERSFOORT - In Amersfoort hebben honderden kinderen meer dan 50.000 euro opgehaald voor onderzoek naar kanker. De deelnemertjes fietsten hun eigen Alpe d'Huzes en beklommen daarvoor de Amersfoortse Berg.
De jonge fietsers lieten zich van te voren sponsoren voor Kika. Ze fietsten een parcours van 1,1 kilometer en werden daarbij uitgedaagd met een klimmetje van vier procent. De eerste heat begon om 12.30 uur en startte na een startschot van de Amersfoortse Stadskanonniers.

SOPHIE

De 10-jarige Mees van Gelder is een van de deelnemers. Hij fietst voor zijn neefje, maar ook voor zijn zusje Sophie die botkanker heeft. Het 7-jarig meisje kreeg het slechte nieuws driekwart jaar geleden te horen. Sindsdien kreeg ze achttien chemokuren en werd ook haar arm geamputeerd.
"Ik vind het heel erg van mijn zusje, want het was heel onverwachts, dus dan schrik je wel heel erg", vertelt Mees. "Daar heb ik wel van wakker gelegen, want ik was hele tijd benieuwd hoe het met haar ging."
Daniël van Gelder is de vader van Mees en Sophie en had er nooit bij stilgestaan dat zijn dochter dit kon overkomen. "Dat blijft heftig, zeker omdat het gevolgen heeft voor de rest van haar leven."
Het evenement werd dit jaar voor de vierde keer georganiseerd. Donderdag volgt RTV Utrecht de echte Alpe d'Huzes. De tv-uitzending start om 08.10 uur en duurt tot 17.00 uur.

"Ziekte van mijn dochter heeft gevolgen voor de rest van haar leven"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.