RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Burgerinitiatief centrumplan Zeist naar raad

ZEIST -

De plannen voor het nieuwe centrum in Zeist zijn nooit besproken met burgers en kunnen daarom nog niet worden uitgevoerd. Eerst moet een brede discussie plaatsvinden. Dat bepleiten Stichting Beter Zeist en CentrumVisieZeistNee in een burgerinitiatief, dat vanavond wordt behandeld in de gemeenteraad.

Over het plan wordt al jaren gesproken. Vorig jaar is een deel na veel kritiek aangepast, maar de indieners van het burgerinitiatief zeggen dat over die verandering nauwelijks is gesproken met burgers en andere belanghebbenden.

"We noemen dat salamitactiek. Individuele buurtverenigingetjes zijn uitgenodigd en daar is mee onderhandeld, maar er is nooit breed over het plan gesproken", zegt Peter Vermeulen, mede-intitiatiefnemer van het burgerinitiatief.

De indieners van het burgerinitiatief maakt zich vooral druk over het openhouden van het tunneltje bij de markt en het handhaven van de busroute.

Het initiatief wordt door 569 mensen gesteund en het debat daarover begint om 19.30 uur.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -