RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

"Lucht beter door knijp Monicabrug"

UTRECHT -

Er rijden veel minder auto's over de Weerdsingel W.Z. en de luchtkwaliteit in Utrechtse wijk Pijlsweerd is een stuk beter. Dat schrijft wethouder Lot van Hooijdonk in een brief over de veelbesproken 'knijp' bij de Monicabrug.

Over de Weerdsingel W.Z. is veel gediscussieerd. GroenLinks wilde de weg afsluiten om de luchtkwaliteit te verbeteren, een zogeheten knip, maar daar stak de VVD een stokje voor. Als compromis werd het voor auto's lastiger gemaakt om langs de singel te rijden, ofwel een knijp. Uit de tweede meting, gehouden in februari, blijkt dat die oplossing werkt.

Toch zijn er nog problemen, schrijft Van Hooijdonk aan de gemeenteraad. Zo staan files in de Kaatstraat, wordt veel door rood gereden en zijn er veel automobilisten die in Pijlsweerd zoeken naar een alternatieve doorgang. Omwonenden klagen dat het drukker is geworden, terwijl de cijfers aangeven dat er juist minder auto's zijn.


AANGEPAST

Om zoekverkeer te voorkomen, past de gemeente de borden aan. De Oudenoord en de Kaatstraat krijgen een andere inrichting en er volgen ook maatregelen op plekken waar de verkeersveiligheid is afgenomen. Verder is een kentekenanalyse gedaan van langsrijdend verkeer. De resultaten daarvan worden later bekend.

De weg alsnog helemaal afsluiten lijkt geen goed idee. De Weerdsingel W.Z. was in oktober dicht wegens werkzaamheden en dat zorgde voor een slechtere doorstroming van het verkeer. Vooral op de Amsterdamsestraatweg was het veel drukker, schrijft de wethouder. Ondernemers in de buurt zeiden dat ze veel minder klandizie hadden toen de weg dicht was.

Er volgt nog een derde meting van het minder toegankelijk maken van de Weerdsingel W.Z. Die wordt nog voor de zomer gehouden.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -