RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Provincie kiest voor weg langs Maarsbergen

MAARSBERGEN -

De westelijke variant met een afgesloten Tuindorpweg is de beste keuze voor de spoortunnel in Maarsbergen. Dat zegt Gedeputeerde Staten. De keuze is opmerkelijk omdat de gemeenteraad een andere variant wil.

Een tunnel onder het spoor bij Maarsbergen moet een einde maken aan de extreme verkeersdrukte in het dorp. Daarom zijn er twee varianten bedacht. Bij westelijke variant gaat het verkeer van de N226 door een spoortunnel en vervolgens langs de bebouwde kom. De zogeheten dorpsvariant gaat uit van een tunnel en een weg door het dorp.

De westelijke variant heeft de voorkeur van het college van B en W en veel inwoners, maar de raad koos eind april voor de dorpsvariant. Gedeputeerde Staten vindt de westelijke variant beter voor het dorp. Ook is een weg om het dorp heen goedkoper dan er dwars doorheen.


LUCHTVERVUILING

Veel Maarsbergenaren zullen blij zijn met de keuze van Gedeputeerde Staten. Ze waren al een petitie gestart tegen de dorpsvariant. Ze zeggen dat de westelijke variant goedkoper is en voor minder luchtvervuiling zorgt in het dorp.

Het laatste woord is aan de Provinciale Staten. Die praat op 13 juni over de plannen. Op maandag 4 juli wordt de definitieve keus gemaakt.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -