Studentensteker Utrecht kan zich niets meer herinneren

UTRECHT - Zeno van der V. weet niets meer van de steekpartij in Utrecht waar hij van wordt verdacht. Dat bleek woensdag tijdens een pro-formazitting bij de rechtbank in Utrecht.
Justitie verdenkt de 23-jarige verdachte van poging tot moord of doodslag. Van der V. zou begin maart twee medestudenten hebben neergestoken op de Ina Boudier-Bakkerlaan in Utrecht. Hij zou verliefd zijn geweest op een van de slachtoffers en zijn doorgedraaid toen hij haar met een ander zag.
De slachtoffers werden meerdere keren gestoken in hoofd, hals, schouder, hand en rug. De verdachte zelf is kapot, vertelde zijn advocaat. "Hij weet niet wat hij heeft gedaan want hij heeft geen herinneringen aan het bewuste moment."
De verdachte nam zelf ook het woord. "Ik hoop dat het goed gaat met de slachtoffers. Ik ben hard met mezelf aan de slag en krijg nu de hulp die ik nodig heb."

EXTRA ONDERZOEK

De rechtbank besloot dat er extra onderzoek moet komen naar de vingerafdrukken op de twee messen die gebruikt zouden zijn.
De advocaat van de verdachte is blij met dat onderzoek. "Ik kan niet uitgaan van mijn cliënt, want die zegt zich niets meer te kunnen herinneren. Het is mogelijk dat anderen die messen hebben vastgehad. Dat is nu niet uit te sluiten, dus dat wil ik onderzocht hebben."
Op 13 juli wordt de zaak inhoudelijk behandeld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.