RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

"De Tour bleef hangen in Utrechtse hoofden en harten"

1/3
UTRECHT -

"Ik weet nog dat ik in 2002 onder de Domtoren liep om te meten of de Tourkaravaan erdoor kon", vertelt Jeroen Wielaert. Hij was een van de drijvende krachten achter de plannen om de Tourstart naar Utrecht te halen. Donderdag verschijnt zijn boek "Utrecht en de Tour".

In het boek staan columns van Wielaert die eerder in het AD verschenen maar ook interviews met kopstukken en herinneringen van het publiek.

Wielaert kwam door dat publiek op het idee van het boek, vertelt hij tegen U Vandaag. Hij kreeg veel opmerkingen over de Tour. "Het ging maar door, in de supermarkt, in de kroeg en op straat. Toen dacht ik: er is iets van de Tour blijven hangen in hoofden en harten."


ROMANCE

Utrechters waren trots op de stad, merkte Wielaert. Veel verhalen in het boek gaan over passie. Zo tekende hij het verhaal op van een medewerkster van de universiteit die een Franse journalist aan de haak sloeg voor een korte maar heftige romance.

Wielaert zelf herinnert zich vooral de "enorme hitte" maar ook "de brul", het publiek dat alle renners toejuichte. Opluchting was er ook, omdat alles veilig was verlopen.

Jeroen Wielaert overhandigt donderdag het eerste exemplaar van het boek aan Vincent Bijlo.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -