Zorgen over komst Bandidos naar Utrecht

UTRECHT - Bewoners van de Utrechtse Twijnstraat maken zich grote zorgen over de komst van motorclub Bandidos. Die willen zich gaan vestigen in Utrecht, staat op de site van de club te lezen. De rivaliserende motorbende Hells Angels heeft een afdeling op de Twijnstraat en de buurt vreest voor confrontaties.
"Op andere plaatsen is dat ook gebeurd", zegt Robin van Essen van het buurtcomité Twijnstraat. Bandidos heeft nu in Limburg een afdeling en er was er ook een in Noord-Holland. Daar kwam het regelmatig tot confrontaties met de rivaliserende Hells Angels. "Partijen die tegenover elkaar staan, aanslagen, brandstichting. Dat soort dingen", zegt Van Essen.
Het buurtcomité heeft aangeklopt bij de gemeente. Van Essen vraagt wat die van de situatie vindt. "Moeten we ons zorgen maken? Kijken jullie hier naar? Wat gaan jullie er aan doen?", zo vat hij de oproep aan de gemeente samen.
De gemeente laat weten zich geen zorgen te maken over de komst van de Bandidos. Samen met de politie houdt burgemeester Van Zanen de ontwikkelingen in de gaten.
De Bandidos wordt regelmatig gekoppeld aan criminaliteit. De hoogste Rotterdamse politiechef hield onlangs een pleidooi voor een landelijk verbod op dit soort motorclubs.

"Risico's inschatten is niet ons vak, dus dat moet de politie doen"
Zorgen over komst Bandidos naar Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.