Sloop afgebrand schoolpand Amersfoort gestart

© AS Media
AMERSFOORT - De sloop van het afgebrande schoolgebouw aan de Keerkring in Amersfoort is donderdag gestart. Woningbouwcorporatie Portaal heeft het bedrijf RGS Slooptechnieken in de hand genomen. De sloop zou al in april beginnen, zei Portaal eerder.
Het leegstaande pand in de wijk De Koppel werd op 8 maart in de as gelegd. Daardoor raakte niemand gewond. Twee zwervers die de nacht in het pand hadden doorgebracht, kwamen de volgende ochtend onder het roet maar ongedeerd naar buiten. Ze hadden niets gemerkt van de brand of de bluswerkzaamheden.
Het onderzoek naar de oorzaak van de brand is gestopt. Volgens de politie zijn er geen sporen aangetroffen die wijzen op brandstichting en vermoedelijk blijft altijd onduidelijk hoe het vuur is ontstaan.
De brand zorgde voor vragen in de Amersfoortse politiek. Burgemeester Bolsius vroeg zich af waarom het leegstaande pand nog niet was gesloopt. De gemeenteraad wilde van Bolsius weten waarom hij tijdens de grote brand niet in de buurt was. Hij antwoordde dat hij de hulpdiensten niet in de weg wilde lopen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.