"Amersfoortse school stopt vechtpartij in doofpot"

AMERSFOORT - Basisschool De Wiekslag in Amersfoort is in opspraak geraakt door een vechtpartij tussen ouders. Het zou hebben gedraaid om de kleding van de van oorsprong Tunesische moeder van een van de leerlingen. Die zou in de ogen van andere ouders te westers geweest zijn.
De man van de belaagde echtgenote heeft zijn beklag gedaan op website Geenstijl. Hij zegt dat de schoolleiding het incident van twee weken geleden helemaal verkeerd heeft ingeschat en de feiten verdraait. Volgens de man krijgt zijn vrouw de schuld in de schoenen geschoven. De man erkent dat zijn vrouw ook hardhandig heeft opgetreden, maar dat een andere moeder, een Somalische vrouw, is begonnen met de schermutselingen.
Het gemengde echtpaar zegt op de school vaker doelwit te zijn van "semi-discriminerend gedrag". De vrouw zou onder meer worden uitgescholden voor "ongelovige hoer met je vieze mini-rok."

BRIEF

De Tunesische vrouw kreeg na het incident een schriftelijke waarschuwing van de school. Haar werd daarin gevraagd een verklaring te tekenen waarin ze schuld bekent. Volgens haar man heeft ze dat gedaan, in de veronderstelling dat ze alleen voor ontvangst van de brief tekende.
De man zegt ook dat hij en zijn vrouw zijn tegengewerkt om aangifte te doen. Ze hebben dat inmiddels alsnog gedaan.

REACTIE

Stichting Meerkring, waar de Wiekslag onder valt, reageerde vrijdagmiddag op telefoontjes van RTV Utrecht met de volgende brief: "Bestuur en directie nemen klachten en juist die over discriminatie zeer serieus. De Wiekslag (net als alle andere scholen) wil een veilige omgeving creëren voor leerlingen, leerkrachten én ouders. Openbare scholen zijn juist vanwege hun karakter, expliciet bezig met wederzijds respect, met morele vorming, met bespreken en bestrijden van discriminatie en racisme - voor zover dit maatschappelijk probleem overigens op schoolniveau weggenomen kan worden. Dat is juist de reden dat we (nog altijd) in contact zijn en blijven met betreffende familie."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.