Jongeren vast voor 132 misdrijven Woerden

WOERDEN - De politie heeft een groep van zeven jongeren opgepakt die waarschijnlijk verantwoordelijk is voor een sterke stijging van de criminaliteit in Woerden. De verdachten van 13 tot 18 jaar oud zouden samen 132 misdrijven hebben gepleegd, waaronder inbraken, straatroven en brandstichtingen. Zes van hen zijn inmiddels weer vrijgelaten, omdat zij minderjarig zijn. Ze blijven verdacht.
Teamchef Bert Roemeling van de provincie noemt de leeftijden van de verdachten opvallend. "In het verleden zag je dat jongeren voor het eerst bij ons kwamen voor het stelen van een rol drop en nu komen ze in beeld met dit soort feiten."

CRIMINELE JONGEREN

Terwijl in de rest van de provincie de criminaliteit het afgelopen jaar daalde steeg deze in Woerden met 14 procent. Burgemeester Victor Molkenboer schrijft dat vooral toe aan een
. De laatste tijd werd er relatief veel ingebroken, met name in het westen van de stad. De politie hoopt met de aanhoudingen die trend te breken.
Naast het oplossen van misdrijven zet Woerden in op jongerenwerkers uit Amsterdam. Die proberen 150 delinquenten in spe, die nu op straat rondlopen, op het rechte pad brengen. "Die jongerenwerkers zijn ook verbaasd", zegt Roemeling. "Ze kennen Amsterdam en kijken op van hoe zwaar deze groep is."

CIJFERS

Begin volgend jaar moet duidelijk worden of de aanpak van politie en gemeente zijn vruchten afwerpt. Dan worden er weer nieuwe criminaliteitscijfers gepubliceerd.

Teamchef politie over criminele jongeren in Woerden

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.