RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Ongeveer 500 man bij protest verbreding Ring Utrecht

1/3
UTRECHT -

Zo'n vijfhonderd demonstranten zijn zondagmiddag naar Lunetten gekomen om te protesteren tegen de verbreding van de Ring Utrecht. Ze noemen het plan van de regering een "ramp voor stad en natuur".

De organisatie hoopte op zo'n duizend actievoerders, maar een grove schatting leert dat dat aantal niet werd gehaald.

Roland Pereboom van Kerngroep Ring Utrecht vreest voor geluidsoverlast en fijnstof. "Daarbij komt dat de plannen gebaseerd zijn op economische groeicijfers, terwijl het Centraal Plan Bureau zegt dat we dat niet gaan halen."


PLANNEN

Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu wil de A27 tussen Lunetten en Rijnsweerd verbreden van zes naar zeven banen om files tegen te gaan. Ook wordt de verbindingsweg van de A28 naar de A27 aangepast en gaat knooppunt Rijnsweerd op de schop.


VOORSTANDER

Voorstanders van de plannen waren er ook. VVD-raadslid André van Schie: "Je ziet ook op een mooie dag als vandaag dat het nodig is dat die weg voldoende capaciteit heeft." Vanaf het podium probeerde hij de voordelen verder toe te lichten, maar hij werd voortdurend uitgejouwd door het publiek.

Nog tot 20 juni kunnen organisaties en omwonenden duidelijk maken wat ze van de plannen vinden. De verbouwing moet dan in 2018 gaan beginnen. Als het doorgaat moet een stuk bos worden verwijderd.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -