RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Conducteurs: reizigers gedragen zich gevaarlijk

UTRECHT -

Het gedrag van reizigers leidt regelmatig tot gevaarlijke situaties bij de treinen. Een groot deel van de treinreizigers stapt in na het horen van het fluitsignaal van de conducteur. Dat blijkt uit een peiling onder 224 hoofdconducteurs van de NS.

Volgens de conducteurs duwen sommige mensen nog snel hun kinderwagen met kind tussen de sluitende deuren om toch de trein te kunnen halen. Of ze steken een voet of been tussen de deur om nog in te kunnen stappen. "Gevaarlijk en het leidt tot onnodige en vermijdbare vertraging", zegt een hoofdconducteur op de website van de NS. Bijna de helft van de conducteurs maakt dagelijks een gevaarlijke situatie mee.

Het spoorbedrijf wil het aantal reizigers dat te laat instapt drastisch verlagen. De NS is daarom de campagne 'Fluiten=niet meer instappen' gestart, met posters op de stations.

Ook is er een onlinevideo gemaakt om mensen te laten zien wat de gevolgen kunnen zijn van het gevaarlijke gedrag.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -