Amersfoortse school onderzoekt racisme

AMERSFOORT - Basisschool de Wiekslag in Amersfoort gaat onderzoeken of er sprake is van racisme en discriminatie onder medewerkers, leerlingen en ouders. Aanleiding is een vechtpartij tussen ouders.
De school kwam vorige week in het nieuws omdat ze het incident in de doofpot zou proberen te stoppen. De vechtpartij zou hebben gedraaid om de kleding van de van oorsprong Tunesische moeder van één van de leerlingen. Die zou in de ogen van andere ouders te westers geweest zijn.

GEENSTIJL

De man van de belaagde vrouw schreef een brief aan
. Daarin stond onder meer dat de schoolleiding op valse wijze zou hebben geprobeerd een schuldverklaring van het slachtoffer te krijgen. Ook werd hen ontmoedigd naar de politie te gaan.

ONDERZOEK

Meerkring (overkoepelende organisatie voor openbaar onderwijs Amersfoort) heeft nu besloten een "onafhankelijk onderzoek te starten naar hoe kinderen, ouders en leerkrachten de veiligheid beleven". Dat zegt schooldirecteur Willem Kuijpers.
"Ik wil nogmaals benadrukken dat we alle klachten en juist die over discriminatie als school en bestuur zeer serieus nemen", vult Kuijpers aan. "Het resultaat van dit onderzoek moet inzicht geven in de algehele veiligheidsbeleving en moet komen met aanbevelingen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.