"Genoeg passagiers voor tweede station Woerden"

WOERDEN - Er wordt in Woerden al jaren gesproken over een tweede treinstation. STERK Woerden blaast de discussie nieuw leven in. Met een onderzoek van de NS in de hand bepleit de politieke partij dat een nieuw station bij de wijk Molenvliet een goed idee is.
"Er komen zo'n 10.000 passagiers per dag naar station Woerden", zegt fractievoorzitter Elias Bom. "Uit de cijfers die ik heb gezien is dat de twee nieuwe treinstations die gebouwd worden in Zuid-Holland maar duizend reizigers per dag gaan krijgen. Ik vind dat daarom uitgezocht moet worden of een extra station in Woerden mogelijk is."
Bom doelt op de twee nieuwe stations Zoeterwoude-Meerburg en Hazerswoude-Kouwekerk. Die worden in 2020 gerealiseerd op de lijn richting Leiden. De minister heeft aangegeven dat daardoor de trein in Woerden straks even moet wachten. "Als die treinen dan toch moeten wachten, laat ze dan bij Molenvliet stoppen. Dan hebben de reizigers van Woerden-West, Oudewater en Nieuwerbrug er ook nog voordeel van."
Mocht de minister uiteindelijk groen licht geven voor een nieuw station dan kan het nog zeker tien jaar duren voordat de bouw ervan klaar is.

Elias Bom ziet het nieuwe station al helemaal voor zich

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.